Vezetők a frontvonalban – csoportvezetők fejlesztése

„Vezetők a frontvonalban – csoportvezetők fejlesztése” címen, Kőrösi Zoltán, a Leannovation csoport trénere, tanácsadója tartott előadást a csoport-/művezetők fejlesztésével kapcsolatos  tapasztalatokról, megközelítésekről a bemelegítő blokkban. A prezentációban és beszélgetésben ezeket a fő témákat érintettük:

Milyen az ideális frontvonali vezető (kompetencia-) profilja? Hogyan mérhetjük fel ezeket a jelölteknél, egyáltalán, hogyan találjuk meg az alkalmas jelöltet?

  • Milyen módon és eszközökkel lehet fejleszteni a vezetői készségeiket?
  • A megvalósított csoportvezetői programokból milyen tapasztalatok és ajánlások szűrhetők le?
  • Milyen eredmények várhatók el és mik a sikertényezői / hátráltatói a csoportvezetői fejlesztésnek?

A prezentációban az összetett, több módszertant egyesítő program-jellegű fejlesztésről hallottunk – konkrét Leannovation ügyfél-projektek kapcsán. A fejlesztő / felkészítő program részeinek összeállításánál az u.n. 70-20-10 elvet érdemes szem előtt tartani. Az alábbi ábra mutatja egy ilyen program tipikus – gyakorlatban is megvalósított, bevált – elemeit:

A bemelegítő téma sok kérdés megvitatására adott lehetőséget, igazán érdekes, tartalmas beszélgetés követte az előadást.

A Leannovation képzési portfóliójában is megtalálható a csoportvezetők, műszakvezetők fejlesztése.

A Lean Coffee szekcióban két felvetett kérdés megbeszélésre jutott lehetőség:

  1. Egy nagyon konkrét, termelő cellákat kiszolgáló supermarket-tel kapcsolatos dilemma: egy központi, vagy két lokális supermarket a megfelelő választás a két egymástól távol lévő cella kiszolgálására?
  2. A felsővezető milyen szinten, milyen aktivitással „szálljon be” a lean transzformációba egy közepes méretű szervezetben?

A májusi Budapest Lean Coffee Lean Tourismo lesz. A CsabaCasthoz látogatunk el. Oda is várunk mindenkit.

Kőrösi Zoltán – Leannovation