TWI a gyakorlatban – workshop

A képzés időpontja: 2024.04.25.

A TWI a fokozatosság elvén működő tudásátadásból, munkahelyi gyakorlásból és coachingból álló oktatási / fejlesztési módszertan. A TWI azon frontvonalbeli csoport és -műszakvezetői réteg fejlesztését célozza, akik tudásukkal, viselkedésükkel közvetlen ráhatással vannak az értékteremtésre és az abban résztvevő munkavállalókra. A modulárisan felépített TWI programok  vezetői készségeket, folyamatstabilitást és munkabiztonságot fejlesztenek.

A II. világháborúhoz való csatlakozás előkészítéseként az USA a War Manpower Commission szervezet részeként 1940 nyarán hozta létre a TWI szerviz központot.  Az új munkaerő gyors és hatékony képzésének szükségszerűségét akkoriban a hadseregbe besorozott alkalmazottak mielőbbi pótlása indokolta. Napjainkban a munkaerőhiánnyal és fluktuációval küzdő vállalatoknál újra felértékelődött a munkahelyi betanítás és képzés hatékonysága. Bár a technológia rengeteget változott az 1940-es évek óta, a műveleteket elvégző emberek és az őket irányító középvezetők alapvetően nem. Külföldön, különösképpen Japánban a program rendkívül sikeres volt a háború utáni időszakban. A TWI alkalmazása meghatározó módon befolyásolta a Toyotát, mely a Toyota Termelési Rendszer szerves részekévé vált. Napjainkra – hosszú felejtés után – a TWI visszatért nyugatra is, és újbóli alkalmazása bizonyította, hogy sikere nem kérdéses. A TWI módszert hazánkban is egyre több vállalat veszi be a lean programjába.

Az 1 napos gyakorlati elemekkel felépíttet workshop megértést ad a résztvevőknek  a TWI oktatási elveiről , a TWI modulok alapjairól, információkat a szervezeti bevezetés lépéseiről,  valamint inspirációt a tanuló szervezetté váláshoz.

Résztvevők

A TWI képzés célcsoportja (felső)vezetők, döntéshozók és a lean-ben aktív irányítói szerepet betöltő szakemberek, specialisták akik szervezetüknél a TWI modulok szerinti megközelítéssel tervezik újragondolni a szervezeti működést, folyamataikat és a munkakapcsolatok fontosságát.

A képzés optimális résztvevői létszám: 8-10 fő.

A képzési módszer

A frontális tudásátadást  gyakorlatokkal, szimulációkkal, különböző játékosítási elemekkel vegyítjük. Az elméleti tudás gyakorlati megvalósítása a Leannovation  lean laborban kialakított gyártási környezetben történik, ahol a résztvevők egyéni és csoportfeladatokon keresztül szerezhetnek saját élményt a TWI JI módszer alkalmazásában.

A képzés programja

  • Bevezetés a TWI módszertanba: történeti áttekintés, jelentősége egykor és most. Kapcsolódás a lean menedzsmenttel
  • TWI modulok áttekintése: az oktató 5 feladata, modulok, a célcsoport szükségletei, elvek és értékrend a TWI mögött
  • TWI JI modul: Demonstráció és a 4 lépéses módszertan
  • TWI JI sztenderd kialakítása – Fő lépés, Kulcspont, Miértek
  • Gyakorlati feladatok kidolgozása a betanítási bemutatók
  • TWI JR és TWI JM és TWI JS módszertani ismertető
  • TWI sikertényezők és buktatók, avagy a TWI szervezeti szintű bevezetése

TWI JI és TWI témában honlapunkon cikkek, eseménybejegyzések olvashatók, illetve elérhető  egy korábbi  webinár  felvétele is.

Helyszín

A képzés helyszíne a  Leannovation Tréning Center. A helyszínen kialakított lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. A Leannovation könyvtárban minden ajánlott szakmai irodalom megtalálható.

A képzés oktatói

Váthy Edit – lean és minőségmenedzsment szakértő, szervezetfejlesztő, coach

Pető Sándor –  lean, TPS Grade 4 tanácsadó, autóipari szakértő

Mátyás Veronika – tréner, folyamatfejlesztési szakértő

A képzés díja

75 000 Ft +ÁFA (95 250 Ft bruttó) / fő

60.000 Ft +ÁFA (76 200 Ft bruttó)/fő – Leannovation Egyesületi tagsággal 20% kedvezmény

Egyesületünkről ezen linken talál információkat:https://leannovation.hu/leannovation-egyesulet/

Jelentkezés

A képzés időpontjai:

2024.04.25,   9:00-16:30

Érdeklődés és jelentkezés az info@leannovation.hu címen vagy a lenti űrlapon.

Számlázási adatok

Részvevői adatok

Jelentkezésemmel hozzájárulok, hogy az eseményen készült fotókat és videó felvételeket a Leannovation Egyesület és a Leannovation Solutions Kft. weboldalán, illetve közösségi média felületein felhasználja.

Hozzájárulok, hogy a Leannovation Egyesület és a Leannovation Solutions Kft. az itt feltüntetett adataimat adatbázisában is rögzítse, és azokat ügyfél-elégedettségi felmérések, valamint piackutatás és közvetlen üzletszerzés céljára a jogszabályoknak megfelelően felhasználja (elektronikus levél). A hozzájárulás önkéntes, nem kapcsolódik a programon való részvétel lehetőségéhez. Az adatokról bármikor tájékoztatást kérhetek, és kérhetem azok helyesbítését vagy törlését. Jelen nyilatkozat bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonható az alábbi címen: info@leannovation.hu

Alulírott megrendelő kérem, hogy a jelentkezésem alapján a részvételi díjról számlát küldjenek.

Mint megrendelő vállalom, hogy a teljes részvételi díjat a részemre kiállított számla alapján, de legkésőbb az esemény előtti napig átutalom a Leannovation Solutions Kft. bankszámlájára. Az eseményen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj befizetése.

Távolmaradás esetén a Leannovation Solutions Kft. a befizetett összeget visszafizeti, ha a lemondás az esemény kezdése előtt két héttel írásban beérkezik. Ezen határidő után - de legkésőbb az eseményt megelőző 7 munkanapig - érkező lemondás esetén a részvételi díj 50%-át fizeti vissza. Az ezt követő lemondás esetén nem áll módjában visszatéríteni a részvétel díját. Jelentkezésemmel kijelentem, hogy a regisztrációs feltételeket megismertem, azokat maradéktalanul elfogadom.