Leannovation Training Center – gyakorlati képzések inspirációval!

A képzés időpontja: 2024.05.31.

Csapatban dolgozni nagyszerű dolog, főleg ha a csapattagok szakterülete annyira sokszínű mint a Leannovation oktatói team esetében.  Mérnökök,  szervezetfejlesztők, coachok és trénerek ülnek asztalunk körül. Egy dolog biztosan közös : szenvedélyes hiszünk a folyamatos fejlesztésben és fejlődésben, – legyen szó a folyamatokról, a munkatársakról, vagy a szervezetről. A leanhez márpedig ez kell –  alázat, példamutatás, fejlődni akarás – na meg persze a szakma fűszerei.

A képzéseinknél azt a célt tűztük ki,  hogy a versenyképes, lean szemléletű működéshez szükséges valamennyi tudást és kompetenciát hitelesen, szakmailag magas színvonalon,  innovatív képzési módszerekkel adjuk át. Alapul a saját tanulási folyamatunkat és a japán mintát vettük.

A lean „hard” / eszközközpontú oldalának megértését a Leannovation Training Centerben berendezett lean labor és a  Leannovation Training Center képzések szerves részét képező valós gyártósori fejlesztések erősítik. A  lean laborban csővázas mini-gyártósor és egyéb szimulációs rendszerek segítik a tapasztalati tudás mélyítését, a tudásanyag innovatív módszerekkel történő  beépülését. Arra törekszünk, hogy könyvtárunkban minden ajánlott irodalom és a szakmai fejlődést biztosító tudás elérhető legyen.

Alapképzések, csapatépítés

Találkoztál már a lean fogalmával, de még nem  áll össze a teljes kép?  Keresed a választ, miért is  jó a szervezetnek,  Neked, mennyiben érinti az eddigi működést és mi kell a változtatáshoz? Gyere el a csapatoddal és tanuljunk együtt!

  • A Lean intro képzésünk segít megtalálni a válaszokat, megérteni, mi a lean szemlélet célja, milyen kultúra és eszközrendszer szükséges a megvalósításához – mi az amitől ipartól a bankszektorig, az egészségügytől a szoftverfejlesztésig egyre szélesebb körben alkalmazzák. Az 1 napos  képzés elérhető vállalati kihelyezett formában is.
  • A Lean Gate 6 órás programja  keretében a japán titok misztikumát keressük a lean megközelítés feldolgozásával, játékos megismertetésével egy lean szabadulószobában! A Lean Gate programra egyaránt várunk vállalati csapatokat, szakmai és baráti társaságokat is  –  Ha nyitott vagy a lean módszertanra és fontos a csapat együttműködés fejlesztése, akkor Nektek szól!

Szakértői képzések

Szakértői képzéseinket azoknak ajánljuk, akik a szervezetben a lean transzformáció irányítóiként, folyamatfejlesztőként vagy minőségügyi szakemberként  a folyamatos fejlesztési szemlélet szerinti működés kialakításáért, az ezeket támogató módszerek és eszközök szervezeti igényekre igazított bevezetésért felelnek.

  • Az 5 napos Gyakorlati lean szakértő programunk már a 10. évfolyammal indul, alapos és gyakorlati megértést adva a leanről
  • A Minőségügyi szakértő képzés 4. alkalommal várja az új tudásra, inspirációra és fejlődésre váró kollégákat!
  • Mi kell ahhoz, hogy a szakmailag tapasztalt és folyamatfejlesztési technikákban jártas vezetők, szakemberek eredményesen tudják mozgatni a szervezeten belüli csapatokat és egyéneket? Feladatuk nem más, mint megkönnyíteni az emberek együttgondolkodását és együttműködését – korábbi Lean koordinátor képzésünk valós vállalati gyakorlattal kibővítve 5 naposra átszabva Folyamatfejlesztési Koordinátor néven indul 2024-ben.

Workshopok a Lean laborban

A 2024 tavaszától  induló 1 napos Workshopok kidolgozásánál fő célunk a saját élményen és csapatmunkán alapuló tudásbővítés biztosítása a Leannovation Training Center adta „genba” lehetőségek kiaknázásával. Gyere hozzánk a genbára!

  • Az 1nap Kaizen! programunk egy interaktív, egész napos fejlesztési kihívás a sztenderd munka és a kislépéses fejlesztések gyakorlati alkalmazásának megismerésére.
  • A TWI megközelítés és módszer előnyeinek megismerése céljából 2024-től elérhető  1 napos TWI a gyakorlatban programunk –vezetőknek, döntéshozóknak, szakembereknek ad tudást és válaszokat a módszer eszenciájáról, sok gyakorlattal fűszerezve.

Képzések a frontvonalban –  középvezetői szint

Mi az a TWI és mi dolgunk vele 2024-ben? Az USA Hadügyminisztériuma által kidolgozott Training within Industry (TWI) képzési program (mely a középvezetői réteget célozza) az 1940 -es évekből datálódik. Bár a technológia rengeteget változott az 1940-es évek óta, a műveleteket elvégző emberek és a frontvonalbeli vezetők alapvetően nem. A TWI módszertana  napjainkban is működik és aktuális, a Toyota a kezdetektől beépítette a rendszerébe. A lean szemlélet szerinti működés irányába elmozdult vállalatok szakemberei ennek gyökereit ismerhetik fel a sztenderd munkában (JI modul), a kaizen gondolkodásmódban (JM modul), a vezetői bevonódásban (JR). A középvezetők soft és hard kompetenciáinak fejlesztése az alábbi programok javasoltak:

  • A TWI JI oktatói képzés ill. a TWI JR csoportvezetők kompetenciafejlesztése programok a klasszikus 10 órás kihelyezett formában érhetők el.
  •  Lean csoportvezető képzés   3 napos programja alatt a résztvevők a középvezetői réteg napi rutinjában szükséges lean eszközöket és a hatékony viselkedésmintákat tudatosítják.  Elérhető nyílt képzés keretében vagy vállalathoz kihelyezett megoldásban.
  • PDCA a frontvonalban képzésünk saját projektek csoportos feldolgozásával vezeti végig a  résztvevőket a problémamegoldó módszereken, gyakorlatokon.

A képzésekre ajánlatkérés a solutions@leannovation.hu címen.

Vonal felett

TPS és genba túra japánban program 2024 novemberében várja az érdeklődőket. Az AOTS Magyar Társasággal közösen szervezett program több mint egy képzés: életreszóló élmény, meghatározó és új perspektívákat adó szakmai inspiráció!

Részletes tematikák és képzési időpontok a Képzések menüpont alatt!