Lean 5 alapelve – Értékáram térképezés

2023-ban a Kecskemét Lean Coffee-n is elindítottuk a Lean 5 alapelve sorozatot. Célunk, hogy az alapelveket 1-1 fórum keretében közösen értelmezzük,  hogy abból alkalmazható tudás és megértés keletkezzen.
A lean transzformáció 5 alapelvét James P. Womack és Daniel T. Jones a „Lean Thinking” című kötetben fogalmazták meg, 1996-ban. A magyar nyelvű kiadás Lean szemlélet címen 2009-től elérhető, melyet vélhetően közösségünk nagy része már ismer, olvasott.
Hiszünk benne, hogy ezen alapelvek megfelelő értelmezése és napi gyakorlatba fordítása kulcsfontosságú a lean gondolkodás megértésében és alkalmazásában.

A májusi találkozón vállalati és hétköznapi példák mentén értelmeztük a második alapelvet – az ÉRTÉKFOLYAM feltérképezését.

Lean 5 alapelve: 2. Az ÉRTÉKFOLYAMAT térképezés

Az értékfolyamat gyakorlatilag az az útvonal, melyet ahhoz kell „bejárni” hogy a vevő megkapja az előző lépésben meghatározott értéket. A sorozat első találkozóján feldolgozott egészségügyi példánál maradva, a beteg által 42 nap alatt végigjárt folyamatból csupán  2 óra van a beteg szempontjából értékteremtő, a többi várakozás, ellenőrzés és egyéb veszteség kategóriájú tevékenységbe sorolható. Azon felül, hogy azonosítjuk ezt a megdöbbentően alacsony értékteremtési arányt, a jelen állapot VSM térkép egy nagyszerű eszköz, hogy azonosítsuk és megértsük az átfutási időt terhelő, de értéket nem teremtő folyamatlépések összetevőit, problémáit. A jelen működés fejlesztési pontjainak meghatározása után meg kell tervezzük az „ideális” működési folyamatot, ennek eszköze a jövő állapot VSM.

Az este során a csapat jelen állapot VSM térképet készített egy esettanulmány alapján. Indulásként a rendelkezésre álló információk alapján vevői ütemidőt számítottunk, majd a csapat felrajzolta az információáramlás kapcsán elérhető adatokat. Ezután az sztenderd VSM szimbólumokkal felvettük az anyagáramláshoz kapcsolódó adatokat –  készleteket, folyamatidőket és egyéb folyamatjellemzőket  (minőség, állásidő, átállási idők, stb..). Befejező lépésként a darabszám és egyéb folyamat adatokat közös idő nevezőre hozva megkaptuk az értékhozzáadó tevékenységek arányát.  A teljes átfutási időhöz viszonyított arány elég beszédes –  mint minden gyakorlati esetben itt is 1% alatti szám lett.

A résztvevők nagyon aktívan és érdeklődéssel vettek részt a feladatban. A folytatásban a 3. és 4 alapelvvel (Áramlás, Húzás) megyünk tovább. Ehhez már a gyakorlati helyszín is megvan, a csapat az Ezerszín Kft. genbáján nézheti majd meg gyakorlatban a folyamatok összekapcsolásával és a húzás eszközével kialakított igazi lean értékáramot! Kecskemét Lean Coffee fórum keretében szeptemberben találkozunk újra!

 

Köszönjük hogy jötteket, találkozzunk a Lean on the Beach konferencián! Kecskemét Lean Coffee fórum szeptemberben találkozik

Váthy Edit – Leannovation Egyesület, elnök